Voel, proef en beleef het Venetië van 1537.

Struikelbank (2011)

Struikelbank (2011)

Accountant Rob van Dam gaat op onderzoek naar een fout beleggingsproduct, de superwinst van een bank en een fraude in het verre Rusland. Het draait allemaal om een denkbeeldige grote Nederlandse bank. Valt die om of niet? De topbestuurders van de bank hebben een eigen plan dat ze superrijk kan maken. Zijn ze bereid te moorden als hun plan dreigt te mislukken?

‘Struikelbank’ is gebaseerd op drie aan de praktijk ontleende gevallen. Het boek beschrijft hoe (ook) bankmensen uitgaan van hun eigen referentiekader en te goeder trouw dingen doen die achteraf gezien onaanvaardbaar zijn.

 

Lees meer...

Venetiaans Vuur (2016)

Venetiaans Vuur (2016)

Intriges, moord en liefde in het 16de-eeuwse Venetië. Het succes lijkt Roberto Zenier, bevelhebber in de Venetiaanse vloot, aan te komen waaien. Op een mooie dag in 1537 ontmoet hij de twee vrouwen die een grote rol in zijn leven gaan spelen: Bettina, een levenslustig hoertje met ambitie, en de bescheiden, adellijke Portia aan wie hij zijn hart verliest. De vader van Portia betrekt hem bij een geheim, winstgevend project dat te maken heeft met de recente ontdekking van Amerika. Hij belandt ermee in een web van gewelddadige intriges. Een persoonlijke opdracht van de doge leidt tot een bloedstollende ontknoping.

‘Venetiaans Vuur is een indrukwekkende historische thriller waarin je het zestiende-eeuwse Venetië bijna kunt horen, ruiken en voelen.’

 

Lees meer...

Moeten we wel met pensioen? (2014)

Moeten we wel met pensioen? (2014)

Dit boek is non-fictie en geschreven vanuit de behoefte om de discussie op een ander plan te brengen. Natuurlijk moeten we wel met pensioen. Maar anders, beter. We moeten het stelsel veel ingrijpender aanpassen dan tot nog toe is voorgesteld, wil het ook in de toekomst voldoende financiële zekerheid aan de mensen geven en leiden tot een faire verdeling over jong en oud.

Basisvragen: Wat willen mensen voor oudedagsvoorziening? Hoe kan die eruit zien? Hoe solidair willen mensen zijn? Waarom financieren we de AOW anders dan ons pensioen? Moeten die hoge buffers wel? Hoe kunnen we pensioengeld gebruiken om de Nederlandse economie te verbeteren? Staan de fondsen er echt zo slecht voor?

 

Lees meer...

Claim uit Moskou (2009)

Claim uit Moskou (2009)

Op kerstavond krijgen alle partners van het accountantskantoor een dagvaarding thuis: een Russisch energieconcern claimt 5 miljard euro omdat het kantoor zijn werk niet goed zou hebben gedaan. Toewijzing betekent iedereen failliet. Partner Rob van Dam gaat naar Rusland om bewijs te verzamelen dat de claim niet terecht is. 

Lees meer...

Moordeiland (2004)

Moordeiland (2004)

Moordeiland opent met de moord op de burgemeester van Amsterdam: hij wordt voor de ogen van Rob van Dam op straat neergeschoten. Het eiland in kwestie ligt in het Markermeer: het is uitsluitend bedoeld voor recreatie en is stervormig om de kust zo lang mogelijk te maken. Criminelen proberen greep te krijgen op de activiteiten in het hotel annex casino op het eiland.

Lees meer...

De dood op de wintersport (2000)

De dood op de wintersport (2000)

‘De dood op wintersport’ zou eerst ‘Skilift’ heten. Een klant neemt accountant Rob van Dam mee naar een wintersportplaats om te helpen bij de aankoop van een bedrijf dat skiliften maakt. Op Nieuwjaarsochtend blijkt het lichaam van de klant stijf bevroren in de skilift te zitten. Er zijn mensen die per se niet willen dat de transactie doorgaat.

Lees meer...